Izkoristi prednaročniško ceno za komplet iger! Naroči pustolovščini po nižji ceni.

Arheolov

Ideja za izlet na Primorsko – odkrij, kako so poletja preživljali premožni Rimljani

 

Imaš doma navdušenca nad Rimljani? Morda kdo od družinskih članov raje kot ob ogledih kulturnih znamenitosti preživlja prosti čas in dopust na plaži? Zakaj ne bi združili obojega? Poletje je namreč najprimernejši čas za raziskovanje obmorskih arheoloških najdišč, saj so takrat odprta za javnost, ohladitev po raziskovanju – v morju ali ob sladoledu – pa je za prvim ovinkom.

 

Predstavljamo ti idejo, kam se odpraviti na poletni družinski izlet – na morje in v pretekla stoletja hkrati. Vrhunska arheološka destinacija ob plaži že čaka! Obišči izredno zanimivo, na mestu odkritja predstavljeno arheološko najdišče, ki je zaradi svojega pomena varovano kot kulturni spomenik državnega pomena.

 

Rimska obmorska vila in prvi podvodni arheološki park pri nas (Simonov zaliv, Izola)

 

Oglejte si vilo maritima, vilo, v katero se je prav v vsako sobo slišalo valovanje morja. Razkošna obmorska vila s čudovitim mozaikom je na ogled v Simonovem zalivu. Kot letno rezidenco si jo je postavila družina premožnih Rimljanov. Danes je vila po obsežnem projektu revitalizacije arheološkega parka sodobno predstavljena javnosti in vsebuje veliko interaktivnih vsebin za najmlajše. Pogosto organizirajo tudi različne delavnice za otroke, večje skupine pa lahko naročite tudi rimsko pogostitev. Če vzamete s sabo kopalke, masko in dihalko, si lahko med snorklanjem v morju pred vilo brezplačno ogledate tudi prvi podvodni arheološki park v Sloveniji. Plavate lahko nad podvodnimi ostanki rimskega pristanišča – valobranom in pomolom, kjer so pristajale do 30 m dolge ladje.

 

Lokacija: Arheološki park Simonov zaliv, rtič Korbat, koordinate.

Najprimernejši čas: vse leto.

Odpiralni čas: poleti med 8. in 12. uro ter med 16. in 21.uro.

Prireditve: številne delavnice in dogodki.

Trajanje ogleda: 30-45 min, z vodstvom 1 ura.

Vstopnina: družinska karta – 10 EUR, kombinirana družinska karta z vstopnico za ogled Akvarija Piran – 20 EUR.

Več informacij: https://www.visitizola.com/dozivetja/spoznajte-arheoloski-park-simonov-zaliv in https://ap-simonovzaliv.si/

 

Pustolovščina po sledeh gospodarjev soli (Piran)

 

 

V vročih poletnih dneh se prileže tudi hlajenje med senčnimi ulicami starih obmorskih mest. Kmalu boste lahko z Arheolovom raziskovali tudi bogato preteklost Pirana. Pripravljamo namreč zabavno, razburljivo in poučno doživetje po njegovih ulicah. Več o novi igri “Piranon. Pustolovščina po sledeh gospodarjev soli” si lahko prebereš tukaj, le še kratek čas pa jo lahko naročiš v predprodaji, in to po -33 % ugodnejši prednaročniški ceni.

 

 

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%