Izkoristi prednaročniško ceno za komplet iger! Naroči pustolovščini po nižji ceni.

Arheolov

Ptuj - rimske igre

Kdaj načrtovati obisk Ptuja?

Ste se odločili za raziskovanje našega najstarejšega mesta? Potem preveri, kdaj si ga je najbolje ogledati.

Mesto je zanimivo v vseh letnih časih. To je kraj, kjer se čas upočasni in se je mogoče res odpočiti. Če pa imaš raje, da se na oddihu veliko doživi, pa priporočamo obisk v času večjih dogodkov. Teh je res veliko in so razporejeni čez vse leto.

 

Kurentovanje na Ptuju

Kurentovanje

Doživi magični hrup kurentovih zvoncev! Tudi ti preženi zimo in prikliči pomlad. A veš, da se pustni čas vsako leto menja? Izračuna se ga glede na datum velike noči. Pustni torek nastopi 47 dni pred veliko nočjo.
Kdaj: 11.–23. 2. 2023.
Več informacij: https://kurentovanje.net/

Dobrote slovenskih kmetij

Izjemen ambient minoritskega samostana odpre svoja vrata za razstavo nagrajenih izdelkov. Oglej si najboljše, kar ponuja slovensko podeželje. Poskusi nagrajene izdelke (priporočamo sadni kruh) in si naredi zalogo dobrot.
Kdaj: maja.
Več informacij: https://www.dobroteslovenskihkmetij.si/

Art Stays festival

Likovni festival na več lokacijah na Ptuju in okolici. Vrhunska produkcija domačih in tujih umetnikov. Podaj se na javno vodstvo po razstavah ali si samostojno oglej kakšno razstavo.
Kdaj: poletje, od julija do septembra.
Več informacij: https://nomoresilence.si/

Rimske igre

Rimljani in Rimljanke spet zasedejo Ptuj. Pa tudi gladiatorji, vojaki, vestalke … Predstavitve življenja in delavnice na lokaciji izven Ptuja, v novo postavljenem rimskem taboru.
Kdaj: avgusta.
Več informacij: https://www.rimskeigre.si/

Festival Dnevi poezije in vina

Festival, kjer pesniki in pesnice berejo svoja dela v originalnem jeziku. Spremljajoče vinske pokušnje. Na trgih in skrivnih domačih dvoriščih. Odlični brezplačni koncerti.
Kdaj: predzadnji teden v avgustu.
Več informacij: https://www.stihoteka.com/

Srednjeveške grajske igre

Lep ambient na turnirskem prostoru Ptujskega gradu. Igre za otroke. Predstavitve srednjeveške oborožitve in prehrane. Tržnica.

Kdaj: september.
Več informacij: https://www.ckp.si/

Letni sejmi

Doživi vrvež sejemskega dne. Tradicionalni sejmi potekajo na Ptuju že od konca 9. stoletja. Do danes so se obdržali trije. Včasih je veljalo: »Tri metle za jurja.« Preveri, kakšne so cene danes.
Kdaj: Jurijev sejem – 23. aprila, Ožbaltov sejem – 5. avgusta, Katarinin sejem – 25. novembra. V primeru, da datum sejma pride na nedeljo, se ga prestavi na naslednji delovni dan.
Več informacij: https://visitptuj.eu/dozivite-ptuj/kultura-in-dediscina/festivali-in-prireditve/tradicionalni-sejmi/

 

Pripravljamo zabavno in igrivo arheološko pustolovščino ARHEOLOV po Ptuju!

Na družinski izlet po Ptuju se lahko podate tudi z igrificiranim arheološkim vodnikom, s katerim se med igro izvrstno zabavate in celo kaj naučite. Otroci bodo navdušeni.

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%